Σελίδες

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Χρυσό κύπελλο για το σχολείο μας!!!





        Το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 και ώρα 10:30  πραγματοποιήθηκε   στην αίθουσα τελετών του 90ου και του 123ου  Δημοτικού Σχολείου Αθηνών η τελετή  βράβευσης των μαθητών του 90ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών  που συμμετείχαν στους ποιητικούς Αγώνες  «Αρχιλόχεια 2012».  Την απονομή των βραβείων  και των  διπλωμάτων έκανε η κ Ανδρομάχη  Διαμαντοπούλου, κοινωνιολόγος, πολιτικός  επιστήμονας και πολυβραβευμένη  ποιήτρια, εμπνεύστρια και διοργανώτρια των ποιητικών αγώνων «Αρχιλόχεια 2012» που ήρθε από τη Θάσο στην Αθήνα για αυτό το λόγο,  ύστερα από πρόσκληση της Διευθύντριας του Σχολείου κυρίας Πολυξένης Γιάχου.

  Μαθητές, εκπαιδευτικοί,  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων, γονείς μαθητών, φίλοι και συνεργάτες την υποδεχτήκαμε στο χώρο του σχολείου μας. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και η   κυρία Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου μας καθήλωσε και  μας συγκίνησε όλους με τη δύναμη της ψυχής της και το πάθος της.
Στιγμές χαλάρωσης μετά την τελετή βράβευσης των μαθητών

    Όλοι οι  μαθητές που συμμετείχαν  ήταν εκεί  μαζί με τους δασκάλους και τους γονείς τους, είχαν την  ευκαιρία να διαβάσουν τα ποιήματά τους και ένιωσαν όλοι νικητές. Μετά το τέλος της τελετής ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας πρόσφερε γεύμα στην κυρία Διαμαντοπούλου και άλλους εκλεκτούς  προσκεκλημένους μας.
Στην τελετή παρευρέθησαν ο καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου των Ηνωμένων Εθνών κ. Διονύσιος Καλαμάκης, ο κοσμήτορας του Φιλολογικού Συνδέσμου Παρνασσός κ. Δημήτριος Τούκας, ο Πρόεδρος  και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών κύριοι Λευτέρης Τζόκας και Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ο Διευθυντής του 123ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών κ. Ανδρέας Μπέσσας οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων του 90ου και του 123ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών κ. Κολοκυθάς Σπύρος και κα Αναγνωστοπούλου Κατερίνα,  μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων γονέων εκπαιδευτικοί, γονείς και πολλοί μαθητές.  Την τελετή χαιρέτισαν με επιστολές τους ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης  και Πρόνοιας κ.  Νίκος Παναγιωτόπουλος  και ο Σχολικός Σύμβουλος της 13ης Εκπαιδευτικής  Περιφέρειας κ. Κωνσταντίνος Μπατσίλας.



ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ  ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Κυρίες και κύριοι , αγαπητοί φίλες και φίλοι, αγαπητά παιδιά, 

Λυπάμαι πραγματικά που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο Υπουργείο, στο πλαίσιο των συναντήσεων της πολιτικής ηγεσίας με το κλιμάκιο της Τρόικα, δεν μπορώ να είμαι μαζί σας σήμερα, όπως είχα αρχικά προγραμματίσει
Θέλω, καταρχάς, να συγχαρώ την πολυβραβευμένη ποιήτρια μας και συμπατριώτισσα μου, κα Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου Φιλιππίδου, για την σύλληψη της ιδέας και την υλοποίηση των ποιητικών αγώνων των Αρχιλοχείων. Κι αυτό διότι πιστεύω ακράδαντα ότι ο ρόλος της ποίησης, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς, όπως η περίοδος που βιώνει σήμερα η χώρα μας, είναι πραγματικά κομβικός και καθοριστικός. Θα έλεγα ότι η ποίηση - και η τέχνη γενικότερα - μπορεί να λειτουργήσει λυτρωτικά για τα δύσκολα που αντιμετωπίζουμε και ελπιδοφόρα ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και ως κοινωνία. 
Επίσης, θέλω να συγχαρώ  όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στο διαγωνισμό των Αρχιλοχείων και ιδιαίτερα αυτά που κατάφεραν να αποσπάσουν κάποιο βραβείο και να ενθαρρύνω όλους τους συμμετέχοντες να συνεχίσουν να γράφουν και να αποτυπώνουν στο χαρτί τις σκέψεις, τα αισθήματα, τις ανησυχίες και όλα όσα κουβαλάνε στις ψυχές τους, γιατί η ποίηση είναι ο τρόπος έκφρασης της ψυχής ή όπως είπε ο Πλάτωνας «Η ποίηση είναι ένα πράγμα ανάλαφρο, ιερό και φτερωτό».
Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία τόσο στη σημερινή εκδήλωση όσο και σε αυτές που θα ακολουθήσουν σε άλλα σχολεία.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΑΤΣΙΛΑ

Αγαπητή κα Γιάχου,

Η βράβευση των μαθητών του 90ου Δημ. Σχολ. Αθηνών, που συμμετείχαν στους ποιητικούς αγώνες «Αρχιλόχεια 2012» με χαροποίησε ιδιαίτερα. Ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να παρευρεθώ στην τελετή απονομής των βραβείων.
Σας παρακαλώ να διαβιβάσετε στους μαθητές που διακρίθηκαν, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν, τα θερμά συγχαρητήριά μου!
Θέλω ακόμη να συγχαρώ Εσάς  και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, τόσο για το καθημερινό παιδαγωγικό έργο που επιτελείτε στο σχολείο όσο και για τις πρωτοβουλίες σας, που δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους και να μετασχηματίσουν τις αναζητήσεις, τις αγωνίες, τις ελπίδες και τα όνειρά τους σε δημιουργική γραφή και ποιητικό λόγο.
Δεχτείτε και πάλι τα συγχαρητήριά μου.  

Ευχαριστούμε την κ. Κατερίνα Αναγνωστοπούλου, Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του 123ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών  για την ετοιμασία  της αίθουσας που πραγματοποιήθηκε η τελετή!!!


Δημοσίευση για την τελετή



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου