Σελίδες

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Το "παιχνίδι" του φόβου


Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016  στις 6:30 μ.μ.  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας το βιωματικό εργαστήρι με θέμα: Το "παιχνίδι" του φόβου που διοργανώθηκε από τους Συλλόγους Διδασκόντων  και Γονέων  του σχολείου μας. 


Κεντρική ομιλήτρια  και συντονίστρια του εργαστηρίου,  που στελεχώθηκε από τις ψυχολόγους κ. Τίνα Μαράθου, κ. Αγγελική Κουφαλιώτη και κ. Χαρίκλεια Κωνσταντίνου, ήταν η  κ. Πηνελόπη Σωτηρίου, Ψυχολόγος – Θεραπεύτρια ειδική στην Οικογενειακή Θεραπεία - Συντονίστρια Ψυχολόγων Κέντρο ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΙD & FAMILY - ΠΑΙΔΙ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.


Οι παρευρισκόμενοι, γονείς και εκπαιδευτικοί,  με τη βοήθεια των ψυχολόγων,  είχαμε την ευκαιρία να ανιχνεύσουμε τους δικούς  μας φόβους, την αγωνία και τις παγιωμένες μας αντιλήψεις σχετικά με την ανατροφή και την εκπαίδευση των παιδιών που δυσκολεύουν το έργο μας ως γονέων και εκπαιδευτικών. 


Στο πλαίσιο  μικτών ομάδων γονέων - εκπαιδευτικών  ακούστηκαν και συζητήθηκαν διαφορετικές απόψεις, τέθηκαν ερωτήματα, δόθηκαν απαντήσεις και γεννήθηκαν νέοι προβληματισμοί. 




Τέλος, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ανάλογο εργαστήριο με άλλο θέμα μέσα στο μήνα Μάρτιο. Η κ. Πηνελόπη Σωτηρίου και οι συνεργάτιδές της  δεσμεύθηκαν να είνι για δεύτερη φορά μαζί μας. 


Τις ευχαριστούμε.





Πρόσκληση



Οι  Σύλλογοι Διδασκόντων  και Γονέων  του 90ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών
σας προσκαλούν  στο βιωματικό εργαστήρι με Θέμα: Το "παιχνίδι" του φόβου που θα πραγματοποιηθεί  τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016  στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Γονείς και εκπαιδευτικοί ανησυχούμε όταν  τα παιδιά  τσακώνονται, βρίζουν, αντιμιλούν, δεν υπακούνε… όταν απομονώνονται και νιώθουν  τύψεις για τη συμπεριφορά τους…  τα παιδιά έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας. Εμείς γνωρίζουμε τον κατάλληλο τρόπο για να την προσφέρουμε;

Κεντρική Ομιλήτρια και Συντονίστρια θα είναι η  κ. Πηνελόπη Σωτηρίου, Ψυχολόγος – Θεραπεύτρια ειδική στην Οικογενειακή Θεραπεία - Συντονίστρια Ψυχολόγων Κέντρου
ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΙD & FAMILY - ΠΑΙΔΙ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Συνεργάτιδες : Τίνα Μαράθου, Αγγελική Κουφαλιώτη και Χαρίκλεια Κωνσταντίνου.


Σας περιμένουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου