Σελίδες

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Εγγραφές στο Ολοήμερο Πρόγραμμα και στο τμήμα Πρωινής Ζώνης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

90ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Για να γίνει εγκαίρως ο απαραίτητος προγραμματισμός,  όσοι γονείς επιθυμούν να φοιτήσουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο κατά το σχολικό έτος 2020 - 2021,  παρακαλούμε μέχρι 5-6-2020 να υποβάλουν τη σχετική αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά κατά περίπτωση. Η υποβολή μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά σε αυτό το email. Επισυνάπτουμε σχετική αίτηση.  Τα αδέλφια υποβάλουν κοινή αίτηση και δικαιολογητικά.  


α) Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:

1. Οι μαθητές/τριες των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς/κηδεμόνες, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί.

2.  Οι μαθητές/τριες, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως: πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς/κηδεμόνες με χρόνιες παθήσεις, ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης, φυλακισμένοι…

3.    πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολικές μονάδες Π.Ε. με εγγραφή στο πρωινό πρόγραμμα, και δεν είναι ενταγμένα στις λειτουργούσες Δ.Υ.Ε.Π.

4.  Η εγγραφή των μαθητών/τριών που ανήκουν σε Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες (Ρομά, προσφυγόπουλα) στο Ολοήμερο Πρόγραμμα γίνεται χωρίς προϋποθέσεις.

β) Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών/τριών στο τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00-8:00):

Στο τμήμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι/νες και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος Πρωινής Ζώνης μαθητών/τριών είναι οι 7 μαθητές/τριες για σχολεία με λειτουργικότητα έως 8/θέσια και 10 μαθητές/τριες για σχολεία με λειτουργικότητα από 9/θέσια και άνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου