Σελίδες

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Τμήμα ένταξης 90ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών


 
Το  τμήμα ένταξης του 90ου  ιδρύθηκε και λειτούργησε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2008 – 2009 .  Το αίτημα για ίδρυση Τ.Ε. είχε γίνει προ ετών
 

μιας και στο σχολείο φοιτούσαν  παιδιά που είχαν αξιολογηθεί και διαγνωστεί από ΚΕΔΔΥ ή άλλα δημόσια  ιατροπαιδαγωγικά  κέντρα  και έχρηζαν ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.  Στο Τ.Ε. φοιτούν, κατά το σχολικό έτος 2011- 2012, 15 μαθητές. Υπάρχουν και άλλοι μαθητές που έχουν ανάγκη ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, αλλά δεν μπορεί να τους ικανοποιήσει. Εξυπηρετεί και τους μαθητές  του 123ου  Δημοτικού Σχολείου, το οποίο συστεγάζεται με το 90ο Δ.Σ.
Σκοπός της λειτουργίας του Τ.Ε είναι να προσφέρει μέσα στο  σχολείο γενικής εκπαίδευσης, χωρίς να διαφοροποιεί, ειδική αγωγή και εκπαίδευση  σε παιδιά με ειδικές  εκπαιδευτικές ανάγκες, επιδιώκοντας την ολόπλευρη και αρμονική ανάπτυξη, τη βελτίωση και αξιοποίηση των δεξιοτήτων και δυνατοτήτων τους, ώστε να καταστεί δυνατή η ένταξη ή επανένταξή τους στο γενικό σχολείο, όπου αυτό είναι δυνατόν, καταρτίζοντας  Εξειδικευμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για το κάθε παιδί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου