Σελίδες

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

"Απολογισμός" του χριστουγεννιάτικου μπαζάρ


Η δύσκολη οικονομική συγκυρία  δεν άφησε ανεπηρέαστες και τις  ήδη χαμηλές κρατικές επιχορηγήσεις προς τα σχολεία μας.  Όμως οι ανάγκες των μαθητών για εποπτικό υλικό, ψυχαγωγία,  ένα όμορφο σχολικό περιβάλλον…, παραμένουν επιτακτικές και μας προβληματίζουν όλους με αποτέλεσμα να αναζητούμε λύσεις. 
Για το λόγο αυτό δεχτήκαμε με ενθουσιασμό την ιδέα της δασκάλας  του oλοήμερου κ. Ευαγγελίας  Στεργίου που επισήμαινε  ανάγκες  και έδινε λύσεις.

Τα παιδιά πέρα από τη μάθηση έχουν ανάγκη και την ψυχαγωγία. Τι καλά που θα ήταν να παίζουν και ψυχαγωγικά παιχνίδια όταν έχουν χρόνο.

Οι μαθητές του ολοήμερου έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο από τους υπόλοιπους. Θα μπορούσαν να ασχοληθούν με την ανθοκομία και την κηπουρική.

Να κάνουμε ένα χριστουγεννιάτικο  bazaar για να συγκεντρώσουμε χρήματα!

Το bazaar  πραγματοποιήθηκε στις 22, 23 και 24 Δεκεμβρίου, με πολλή δουλειά από την ίδια και τους μαθητές του ολοήμερου και  τη στήριξη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του 90ου και 123ου Δημοτικού Σχολείου. Οι γονείς των μαθητών αλλά και οι εκπαιδευτικοί ευαισθητοποιήθηκαν και πρόσφεραν ό,τι μπορούσε ο καθένας με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 560 ευρώ.

Οι μαθητές του ολοήμερου, πέρα από τη συμμετοχή τους στην κατασκευή κάποιων ειδών που πουλήθηκαν, δέχτηκαν με μεγάλη προθυμία να είναι στην ''εξυπηρέτηση πελατών'' και τα κατάφεραν εκπληκτικά! Διακρίναμε μάλιστα και κάποια ταλέντα που μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό με την πειθώ και την αποτελεσματικότητά τους.

Τα χρήματα του bazaar θα διατεθούν για την αγορά επιτραπέζιων, εκπαιδευτικών παιχνιδιών (σκάκι,, ντάμα, πάζλ κ.ά.), που θα είναι στη διάθεση των μαθητών και των δύο σχολείων. Ακόμη σκοπεύουμε,  κατόπιν συνεννόησης με  γεωπόνο, να αγοράσουμε γλάστρες και ζαρντινιέρες όπου τα παιδιά θα φυτέψουν οπορωφόρα δέντρα και εποχιακά φυτά ή βότανα. Τα φυτά αυτά μπορούν ανάλογα με την εποχή να αλλάζουν, έτσι ώστε οι μαθητές να εξοικειωθούν και με την εποχικότητα κάποιων ειδών.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ όλους όσους συνέβαλαν,  γιατί είναι κάτι που μας δίνει κουράγιο να επαναλάβουμε τέτοιες προσπάθειες! :-)



Έπεται η συνέχεια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου